English (United Kingdom)Croatian(HR)

Anti-stress weekend

antistres

State of the ski resort

Snow depth:
cm
Themperature: - °C
Ski resort(10h-16h): CLOSED
Night Skiing(18 - 21h):

How to find us

Reservations

tel:   +38730290209

mob: +38761438350

e-mail:  prodaja@rostovo.ba


rezervacije

Rent - a - car

banner_rent

Photo gallery

fotogalerija

Video gallery

videogalerija

Etno selo Babići na facebook-u

face

Facebook Fanbox

virtualna_setnja
Početna > News > Hotel Rostovo i Etno selo Babići ugostili novinare na nadmorskoj visini od 1160 metara
Hotel Rostovo i Etno selo Babići ugostili novinare na nadmorskoj visini od 1160 metara
druzenje_novinara_rostovoRostovo - U nedjelju 26.6.2011. održano je druženje novinara u hotelu Rostovo i etno selu Babići. Događaj koji je organizirao sam hotel Rostovo u svrhu promocije turizma na Rostovu, mjestu sa puno neistraženih turističkih potencijala. Druženje je organizirano za sve vrste medija i ovom prilikom okupilo se 30ak novinara i ostalih djelatnika u medijima širom BiH.

Početak druženja je počeo uz domaće bosanske rakije koje je domaćin skupio u velikom broju. Gosti su upoznati sa povijesti hotela i etno sela, te mogućnostima koje sam hotel nudi (sauna, teretana, masažni bazen, fizioterapija, wellness).

Kako bi novinari skupili dovoljno snage za obilazak ovog prekrasnog mjesta pripremljena je meza i tradicionalna bosanska jela servirana u glinenom posuđu. Bosanski lonac, grah, čorba samo su neki od jela koje su mogli kušati sudionici ovog druženja.

Rostovo je pokazalo sve čari ljetnog dana koji su izuzetno ugodni zahvaljujući poznatim "zračnim banjama" - posebnom zraku koji je izuzetan u liječenju mnogih dišnih puteva. Obilazak kreće od skijališta koji u ove vruće dane izgleda prepuno boja koje nismo navikli gledati na skijalištu. Tlo na Rostovu je jako plodno zahvaljujući mnogobrojnim izvorima kojih u ovom kraju ima oko 50. Voda i dobra zemlja, te poseban zrak je idealna kombinacija za šetnje u prirodi, branje ljekovitog bilja, planinarenje i biciklizam. Sa činjenicama o ljekovitosti vode i zraka na Rostovu upoznaje nas naš vodič Sefir koji najbolje poznaje dobre strane ovdašnje klime. Bolovao je od teške bolesti i liječnici su prognozirali brzu smrt, ali to je bilo prije 17 godina otkada je preselio na Rostovo. Danas je zdrav i vitalan te svaki dan propješači minimalno 5 kilometara po šumama i poljima.

Uz mnogobrojne pčelare koji ubiru plodove ovog jedinstvenog kraja dolazimo do stećaka iz srednjeg vijeka. Posjetili smo i motocross stazu koju su napravili članovi moto kluba Bugojno, i gdje se održavaju natjecanja, te dolaze mnogobrojni gosti željni adrenalinskih sportova. Staza je dodatak adrenalinskim sportovima koji se njeguju na Rostovu. Ovdje dolaze i paraglideri, brdski biciklisti, planinari zahvaljujući mnogobrojnim čarima ovih planina.

Po povratku smo obišli etno selo Babići, koje se sadržava od lijepo uređenih kućica građenih na tradicionalni bosanski način, kočija, mlinova i mnogobrojnog alata koji su koristili naši preci u zemljoradnji. Etno selo Babići nudi 45 ležaja u hotelu te 60 ležaja u etno selu. Osim ponude smještaja, i restorana koji je pogodan za organizaciju svadbi i raznih svečanosti, prezentacija, sastanaka do 350 osoba.

Po povratku u restoran dočekali su nas domaći veseli tamburaši, ljubazno osoblje hotela te atraktivne hostese karlovačkog piva. Nakon odlične večere koja se sastojala od jela ispod sača i janjetine sa ražnja uz broje domaće priloge, veselo druženje se nastavilo do kasnih noćnih sati.

Sponzori ovog događaja uz hotel Rostovo i Etno selo Babići bili su i Karlovačko, sa promocijom nagradne igre – „Ispod čepa nagrada te čeka“ i atraktivnim hostesama koje su uljepšale druženje, te Špico Prom iz Bugojna.


„Nije ljeto samo za odmor na moru, treba ići i na planine“ – komentari su predstavnika medija koji su oduševljeni turističkom ponudom obećali kako će posjetiti ovo mjesto kada god ih put navede.


{gallery}druzenje_novinara_na_rostovu6-11{/gallery}


(Hotel Rostovo i etno selo Babići - www.rostovo.ba)
 
SKI-ROSTOVO d.o.o.
Rostovo bb, 70230 Bugojno
Telefon: + 387 30 290 209
Fax: + 387 30 290 212
Mob: + 387 61 183086
E-mail adresa:
prodaja@rostovo.ba